viernes, 4 de noviembre de 2011

MELMELADA DE MORES


Vaig omplir dos cabassos plens de mores per fer aquesta delícia de melmelada.

Les mores són una font de fibra i vitamina C. Regulen el trànsit intestinal i tenen potasi, ferro i calci. Els seus pigments naturals tenen accions antioxidants.

Ingredients:

* 1 kg de mores
* 400 gr de sucre
* aigua

Es posen a coure les mores amb molt poca aigüa, de seguida que arrenqui el bull, pràcticament estaran cuites. Retirem l'aigüa i afegim el sucre i removem vàries vegades, pasem la batedora i deixem que es refredi una mica. Seguidament podem possar la melmelada en tarros i fer un bany maria de cinc minuts.

MELMELADA DE FIGUES

Al final de l'estiu, em vaig aprovisionar be de figues i he fet unes melmelades que es poden combinar amb fruita seca, pastissos o deixar a la improvisació.

Les figues tenen un alt contingut en fibra, vitamines, minerals i antioxidants. Tenen propietats expectorants, laxants i antirreumàtiques. És un aliment de molt fàcil digestió.


Ingredients:

* 2 kg de figues
* 1 kg de sucre
* aigüa

Personalment no pelo les figues, per poder aprofitar totes les propietats. Posem la fruita a l'olla amb la meitat d'aigüa i la fem coure un quart d'hora aproximadament, removent de tant en tant. Desprès afegim el sucre. Deixem coure fins que vagi espesint, removen la pasta.

Pasem la batedora i quan la pasta sigui tèbia, posem en tarros. Bullim cinc minuts en bany maría.

MELMELADA DE DODONY

Ara és temps de collir codonys o bé, comprar-los. En podem fer melmelada per menjar fins la temporada que ve, amb torrades, iogurt, pastissos, formatges...

Entre les seves propietats trovem que són excel.lents per tallar les diarrees, suavitzen l'aparell digestiu, estimula el fetge, talla els vòmits i obre la gana.

Ingredientes:

* 2 kg de codonys
* 1.6oo gr de sucre
* una mica d'aigüa

Rentem la fruita, la fem trossos i la fiquem a l'olla amb una quarta part d'aigüa. En comprovar que està cuita, retirem l'aigüa sense llençar-la. La triturem amb la batedora elèctrica i afegim el sucre. Tornem a possar l'olla al foc i removem de tant en tant, amb cura perque el codony salpica.

En comprovar que la pasta és homogènia, retirem del foc i deixem que es quedi tèbia. Seguidament podem omplir els pots i fer un bany maria de cinc minuts.

L'aigüa de bullir els codonys, la reservo a la nevera perque l'utilitzo com beguda de postres, afegint-li sucre al gust.