domingo, 6 de noviembre de 2011

IOGURT CASSOLÀ DE MANERA FÀCIL


Si volem gaudir d'un iogurt excel.lent i econòmic, el podem fer nosaltr@ mateix@s de manera molt fàcil.

Podem utilitzar llet convencional, ecològica (potencia més el gust), o llet de cereals.

Hem de disposar d'un pot de vidre amb capacitat para una mica més d'un litre.

Ingredients:


* 1 l. de llet
* 2 iogurts blancs (si poden ser ecològics millor o al meyns iogurt de bona qualitat) He comprovat que els iogurts La Fageda, fets aquí al territori, són de bona qualitat.

* Pot de vidre amb tapa amb capacitat una mica més d'un litre.

Escalfem la llet fins a una temperatura d'entre 42 ó 45 graus ( podem fer servir un
termòmetre que no sigui digital)i no hem de portar en cap cas a ebullició.

Amb la llet amb la temperatura adecuada, afegim el dos iogurts i mesclem bé. Haurà baixat una mica la temperatura i hem de comprovar que torni als 42 ó 45 graus.

Posem aquesta mescla al pot de vidre i tapem. Emboliquem el pot amb un pany de cuina i desprès amb paper d'alumini, per tal de mantenir la calor al màxim. Deixem el pot així tapat i en repós durant 8 hores. Desprès d'aquest temps, treiem el paer d'alumini i el pany i fiquem el pot a la nevera durant unes hores perque el iogurt desenvolupi tot el seu aroma.

Passat aquest temps, el iogurt ja està fet. Si tenim la previsió de guardar dos gots de iogurt, tindrem per fer la segona vegada. Ara ja el podrem gaudir amb melmelada, fruita seca, llavors, formatge o el que vulguis.