viernes, 10 de junio de 2011

PASTANAGUES, APIS I PEBROTS IN CRESCENDO

Pastanagues









Apis Pebrots






Les plantes de les pastanagues estàn precioses, són una maravella per la vista. Les hem plantat al costat de les cebes ja que totes dues plantes s'ajuden mutuament en el control de les seves plagues.


Els apis tenen una bona mida i d'aquí a poc, enbolicarem el tronc de cada api amb paper marró del que s'utilitza per ficar llegums a granel, d'aquesta manera aconseguirem que el tronc interior quedi blanc i molt tendre per fer amanida d'api.


Les pebroteres marxan molt bé, no paren de fer fulles noves i tenen un color verdós que ja ndica que tenen bona salut. Hem possat pebrots verds italians, pebrots vermells d'escalivar, pebrots del padró, bitxos i caiena.


Les pastanagues les hem sembrat "a boleo", sense tenir en compte la separació entre llavors, d'aquí a uns dies començarem a aclarir les plantes per deixar puesto al seu desenvolupament. Necesiten un reg regular i control de herbes. Les pastanagues es poden sembrar al costat de cebes com ja hem dit però també de puerros, enciams, pessols, tomàquets, ràbans, salvia, romaní o artemisa.


L'api no genera gaire problemes en el seu conreu. Necesita un reg regular, i perque creixi amb força i vigor, hem de tallar els brots exteriors.


Resulta beneficiós en dietas de control de pes; ajuda a l'aparell circulatori, rebaixa el colesterol, és diurètic, elimina toxines del fetge, rebaixa l'àcid úric entre d'altres propietats.


Els pebrots són originaris de Mèxic, Bolivia i Perú. Tenen un aport calòric important, aigüa i fibra, també ajuden en les dietes de control de pes. Tenen més vitamina C que els cítrics, E, A, B1, B2, B3 i B6. Fósfor, Magnesi, potasi, Calç, Àcid fòlic, carotens i beta carotens.


Hi ha un plat bonísim, fàcil, sense greix i molt saludable que és, Bolets amb pebrots:




* En una paella hi posem uns alls tallats i un bitxo picant amb oli d'oliva, i deixem que vagin daurant. Afegim els bolets i la sal i remenem; Quan estiguin a punt els bolets, afegim pebrot vermell escalivat, cinc minuts tot junt i a menjar!!