domingo, 1 de mayo de 2011

UNA AVENTURA: CONREAN MELONS...



No m'he pogut resistir la tentació de comprar planter de melons i he passat tot el dissabte preparant el lloc on havíen de crèixer fins a l'estiu. Ha estat una faena dura, però espero i desitjo que surtin les fruites. He fet uns forats a terra d'uns 20 cm, ben abonats i he col.locat les plantes, fent una regada important. La setmana que ve, possaré un xic de sofre per evitar fongs i a veure com es desenvolupa la cosa, ja que els vull fer de secà.

Sembla ser que el seu origen és a l'Iràn i es va extendre cap a l'Egipte.Les referències d'aquesta fruita que fan els egipcis, daten del 2400 abans de Crist.Els gregs i els romans ho van fer popular per la Mediterrànea. Els navegants dels segles XVI i XVII ho van extendre per Amèrica, on va trovar indrets molt adequats pel que fa al clima.

El meló té beta-carotens i és molt antioxidant.Aporta magnesi, calci i potasi i resulta un gran fruit refrescant.

Mentre feia la tasca de preparar el terreny, em venía a la memoria alguns estius de la infantesa passats a La Manxa que és la terra per excelència d'aquest fruit, on tota la mainada pasavem les hores més caluroses menjant meló refrescat en galledas d'aigua del pou...quin records...el suc del meló queia pels costats de la boca fent una riera imparable i enganxosa d'aquest líquid tant dolç... i si ens embrutàvem no passaba res, et ficàven a un llibrell d'alumini molt gran i llesta!!

I entre aquest records capto un so molt graciós i que també em transporta a una altra època...quines coses...un ocell de cucut esbojarrat que no para i resulta còmic fins i tot però al cap de quart d'hora deixa en sec el seu festival i just s'aixeca brisa: doncs vènen uns núvols molt grisos que amenacen pluja. Quantes coses per apendre al tirar un hort endevant!!!