viernes, 4 de noviembre de 2011

MELMELADA DE DODONY

Ara és temps de collir codonys o bé, comprar-los. En podem fer melmelada per menjar fins la temporada que ve, amb torrades, iogurt, pastissos, formatges...

Entre les seves propietats trovem que són excel.lents per tallar les diarrees, suavitzen l'aparell digestiu, estimula el fetge, talla els vòmits i obre la gana.

Ingredientes:

* 2 kg de codonys
* 1.6oo gr de sucre
* una mica d'aigüa

Rentem la fruita, la fem trossos i la fiquem a l'olla amb una quarta part d'aigüa. En comprovar que està cuita, retirem l'aigüa sense llençar-la. La triturem amb la batedora elèctrica i afegim el sucre. Tornem a possar l'olla al foc i removem de tant en tant, amb cura perque el codony salpica.

En comprovar que la pasta és homogènia, retirem del foc i deixem que es quedi tèbia. Seguidament podem omplir els pots i fer un bany maria de cinc minuts.

L'aigüa de bullir els codonys, la reservo a la nevera perque l'utilitzo com beguda de postres, afegint-li sucre al gust.

No hay comentarios:

Publicar un comentario