lunes, 4 de julio de 2011

JA HEM COMENÇAT A COLLIR!!



Durant tot el mes de juny la calor ha fet la seva imparable tasca i totes les plantes de l'hort fan un desenvolupament extraordinari i ens ofereixen els seus fruits. Hem sigut molt curosos amb l'aigua de reg i la veritat és que tampoc hem patit plagues de moment.

Ja hem fet la primera collita de cebes, grans, sucosas, compactes i molt blanques. També hem tastat carbassons, mongetes tendres, cogombres, enciams, orenga, pebrots del padró, bledes i espinacs a dojo.


Tenim bastant a punt les guindilles o bitxos, els apis, les albergínies els puerros i ja tenim a la vista les primeres carbasses que mimem perque engreixin.

Ahir va caure a Cervià una bona tempesta que va recollir uns 18 l./m2 i donarà un bon impuls a les plantes.

Hem començat a plantar coliflors i bròquils verds i esperem tenir una bona collita ja que tenim deliri per aquets dos fruits amb un alt nivell d'aigua en la seva composició i per la seva vàlua com a productes anti-cancerígens. Un grup d'investigadors britànics asegura haver descobert la mol.lècula que activa una encima capaç de localitzar i destruïr les cèl.lules cancerígenes segons s'explica a la revista "British Joumal of Cancer". La mol.lècula coneguda com a resveratrol, es trova en els vegetals de la família de les crucíferes i la col.liflor és el seu màxim representant.

Els estudis que s'han fet a l'Universitat de Monfort de Leicester (Anglaterra), han confirmat que aquesta sstància converteix el resveratrol en un eficaç anticancerígen.

Des de fa dècades, els científics d'arreu ja sospitaven que la col.liflor i el brècol teníen la capacitat d'impedir la formació de tumors, cosa que ja s'havía experimentat amb animals de laboratori.


Com un acte de reivindicació pel consum de productes realment naturals i ecològics i per la sobirania alimentària, animo a tothom que mai no n'ha fet hort, a que s'animi i provi i experimenti el goig i la llibertat que dona sembrar i conrear alló que serà el teu aliment i la teva medicina. Animo a experimentar amb el planter, a guardar llavors i a intentar sembrar aquélles varietats que s'estàn recuperant, d'aquesta manera encara tenim alguna posibilitat per que les grans corporacions que són les que dominen el sistema, no ens obliguin a menjar aliments extrets de llavors transgèniques amb el conseqüent risc per a la salut i per l'emprobriment de la pagesía, en especial en indrets més vulnerables.

A www.lesrefardes.com tenim unes persones que formen part de la Red de Semillas i trevallen per idear formes de resistencia i defensa per decidir qué menjar, cóm cultivar. Organitzen cursos, xerrades, conferències, textos, fires i són molt recomanables.

Red de Semillas, Resembrando e Intercambiando, www.reddesemillas.info.

Assemblea Pagesa, per una pagesía combativa i un entorn rural viu. www.assembleapagesa.cat