martes, 28 de agosto de 2012

Quin estiu! Amb tantes onades de calor i gens ni mica de pluja, les plantes s'han resentit força fins al punt que a casi tothom se li han secat les tomaqueres i la cantitat de fruits no ha estat com altres temporades. Tot i aixó, encara hem tingut la fortuna d'agafar prou quilos com per degustar cada dia bones amanides i fer conserva fins la primavera.

Aquest any hem introduït plantes de tomàquet valencià perque em porta records de la infantesa; tomàquets irregulars, hi han mascles i femelles, lletjos i bonics, però tots ells tenen un aroma i una dolçor increíble, carnosos i molt sucosos.

També hem possat tomàquet Gordón de Murcia, una varietat que quan era una nena es venía a totes les botigues del meu poble al costat del tomàquets dels pagesos locals. El Gordón és una varietat que pesa entre 300 gr i 550 gr cadasqú, una pasada!, dolç, carnós i excel.lent de gust. I he tornat a degustar el sabor de sempre, el de veritable tomàquet, sense meynsprear els tomàquets de Lleida que hem possat, el buit centenari d'una familia de Cervià, el de pera i els cherry.

La resta de plantes van donant però no com hauríen d'haver produït, però com ja he dit, la sequera, les onades de calor, han provocat molt d'estrès.


No hay comentarios:

Publicar un comentario