domingo, 15 de mayo de 2011

FESTIVAL DE TOMAQUERES...



















Aquesta setmana ens hem dedicat a plantar les tomaqueres. Ens hem tornat una mica boixos i hem posat unes quantes varietats, ja veurem qué passa si surten tots

Hem posat la varietat Montserrat, també li diuen tomàquet de rosa, té molt espai buit i s'utilitza per farcir.

Tomàquet Cherrie, molt petit per guarnir le amanides o per fer broxetes.També la varietat d'amanida que li diuen de LLeida, però té un nom comercial que esbrinaré.El tomàquet de pera, és ideal per fer conserves ja que és molt carnós i útil per fer salses i gaspatxos. Per últim, hem possat tomàquets de penjar, per fer pa amb tomàquet durant tot l'hivern.


La tomaquera és originària de Sudamèrica. Es creu que el seu nom ve de "tomatl" paraula azteca.Els espanyols van introduir la planta a Europa al segle XVI i esdevé una de les hortalitzes més preuades i consumides.


És important fer la poda de les tiges que surtiràn en le axiles de les branques cada deu dies, amb una tissora ben afilada i evitar malalties en la planta.


I en acabar aquesta feina de plantar tomaqueres i possar les canyes, hem pogut collir el primer enciam, ceba tendra i rabanet per l'amanida del sopar. Quin plaer i quin gust!! Sortint de l'hort, de camí ja cap a casa, hem completat de les vores del camí, fulles de dent de lleó i bulb de fonoll. Més medicinal, impossible!!
























No hay comentarios:

Publicar un comentario